Интериори с плочки от мъх

Плочки - джобове за цветя
Джобове от плочки за зелената стена
09.05.2012
Водна пързалка в Бразилия
Най-високата водна пързалка в света – Insalo, Бразилия
11.05.2012
Зелени иновации с Плочки от мъх

Концепцията за живот в естествена среда сред зеленинна и чист въздух все повече навлиза и в интериора на градското жилище.  Ето един пример за това.


Плочите  MOSStiles  реално превръщат стаите в градини. Те правят  стените „зелени”, ама в буквалният смисъл, защото ги покривам с естествен растителен материал.

Това са всъщност стабилизирани лишеи, които не се влияят от влажността на въздуха. Нуждаят се от минимална поддръжка, поливане и подрязване, досущ като в градината. Даже могат и без естествена светлина.

Предлагат се в различни форми –  квадрати, правоъгълници, кръгове, може да неутрални или в различни нюанси на зеленото и така да се вписват в стилистиката на интериора.

Това е една наистина добра алтернатива за включването на зеленината вкъщи. Вместо труден за поддържане бонсай или семейство от бодливи кактуси, поставете плочки от мъх на пода или на стената.

Искате повече от вашия мъх? На теория той може да  обхване цели повърхности. Хубавото е, че действа и като шумоизолатор, така че е в състояние да поглъща звуците от улицата или от комшиите.


Източник

Вашият коментар