Най-високата водна пързалка в света – Insalo, Бразилия

Зелени иновации с Плочки от мъх
Интериори с плочки от мъх
09.05.2012
We_ART_WATER_copia
Гласувайте онлайн за своя фаворит в първия филмов фестивал WeartWater
16.05.2012
Водна пързалка в Бразилия

Вече 20 години в бразилския аквапарк  Beach Park в град Форталеза успешно функционира водната пързалка – рекордьор – Insano water slide, която държи рекорда по височина в книгата на Гинес. Да се спуснеш по нея означава да се хвърлиш от 14-етажен блок и то с нечовешка скорост. Екстремно удоволствие, на което не всеки ще се реши.

Най-високата водна пързалка в света – тази титла атракционът държи от 1989г. Височината й е 141 метра, заради което ъгълът на спускане е почти вертикален. Ако се решите да се спускате по нея, добре е предварително да се подготвите за един мигновен полет.

Спускането по пързалката на практика става за 5 секунди и за това време любителят на екстремните развлечения е в състояние да развие скорост до 105 км/ч. Ето това означава да се почувстваш като „автомобил”. Един миг – и вече си във водата.

И още нещо важно, за всички, които бързат да си купят билет за Бразилия – спускането по 141- метровата водна пързалка е разрешено за всички, които нямат сърдечно-съдови проблеми, не са деца и ръстът им е над 140 см.

Вашият коментар