Проект за мъжка и женска тоалетна – две в едно

oceanic-cleaning-system_4_40975
„Епидемия от левкемия“ заплашва жителите на Меричлери
30.04.2012
grohe-rainshower
Новите душ-пити на Grohe – красиви и функционални
03.05.2012
natura_01

Един от глобалните проблеми на съвременното семейство е… спуснат или затворен да е капака на тоалетната чиния след употреба. Новаторският проект Natura- слага край на този спор, примирява мъжкото и женското начало и даже прави икономия на вода.

Замисляли ли сте се колко вода се хаби за измиване на тоалетната чиния. Да я оставиш неизмита обаче, също не върви. Промишленият дизайнер от Валенсия Хосе Геновес (Jose Genovés) намира решение на проблема, създавайки проекта си Natura. Дизайнерът забелязал, че най-малко вода се изразходва от мъжете, когато използват писоар.

Следователно за целите на икономията на вода, би било добре да се комбинират стандартната тоалетна с писоара. Как става това. Мъжът, посетител на тоалетната Natura трябва просто да извади вградения в структурата й писоар и да го използва. Отварянето му става лесно и бързо, само с натискането на един бутон. Това устройство се оказва 30% по-ефективно и икономично, от стандартната тоалетна.

Какво трябва да направи жената в тоалетната Natura. Не, Хосе не предлага на дамите да използват писоар. За Ж-версията е предвидено намаляване обема на клекалото, което естествено води до намаляване разхода на вода за изплакване.


Авторът ни уверява, че проектът се основава на точни физиологически параметри и разчети, а общата икономия на вода може да стигне до 60% в сравнение със стандартните модели, които използват4,5-6л вода на измиване.


Недостатък на проекта е единствено сложността на системата, която може да увеличи визитите на водопроводчик във вашия дом. Но има време. Идеята е добра, (особено в частта си, с което дава решение на вековно полово разделение и отколешен семеен спор ) и със сигурност ще намери оптималната форма за реализация!

Вашият коментар