Виолетови плочки – за престиж и вдъхновение в банята

Радиатори за баня от Чехия
Чешки радиатори за баня от „Дирекс 21”
27.06.2012
Priz Nai-zelena kompania v Bulgaria 2011_e
„Идеал Стандарт – Видима” АД с награда за инвестиции в зелени политики
04.07.2012
Плочки и гранитогрес от Италия

Виолетовият цвят е идеален за банята. За него се твърди, че е цветът на богатството и престижа, особено в неговата пурпурна тоналност.  Нежното люляково и меката лавандула пък са символ на чистота, свежест и пролетен  ентусиазъм, дълбокото до мастилено лила от своя страна винаги се е считало за символ на творческото вдъхновението, висшия интелект, превъзходството и социалната власт. Независимо от нюансите и багрите обаче включено в интериора, то  внася свежест, хармония и баланс в пространството и влияе положително на нашето настроение. То успокоява и  ни помага да решим казусите, създадени от нашия разум и точно затова е един от най-подходящите цветове за зоната за релакс и банята.


Много популярни стават виолетовите багри през 60-те години на миналия век, особено в  нюансите им от бонбонено лила до електриков аметист. Това е времето на „освобождаването на индивидуалността”,раждането на ”децата – цветя на любовта”, търсенето на нови, неконвенционални пътища към духовна хармония, постигане на нирвана и сливане с божественото. Може би не е случайно, че точно сега, в пограничната 2012 година, виолетовото отново е един от най-предпочитаните цветове.

Със съдействието на „Диляна Дизайн” направихме подбор на някои от най-атрактивните модни предложения на италиански керамични плочки, които се предлагат в нюнсите на лила и могат да се поръчат ТУК.


Вашият коментар