Балнеохотел Термополис, Бургаски минерални бани

Балнеохотел Зелената къща, Бургас
хотел Зелената Къща, Бургаски минерални бани
31.07.2012
семеен СПА хотел в Сарафово
Хотел ПАЛМА, кв. Сарафово, Бургас
31.07.2012
Балнеохотел Термополис

Балнеохотел ТЕРМОПОЛИС се намира в Бургаски минерални бани. Той е един от най-древните балнеологични курорти с минерална вода, разположен сред добре озеленена местност, лозя и плодни градини, на 15 км. северозападно от центъра на гр. Бургас. Има редовна автобусна линия от Бургас до курорта. Курортът е свързан със София с железопътна линия, автомагистрала и модерно летище. Климатичните показатели на района – крайморски климат, топло и горещо лято, умерено студена зима – създават благоприятни условия за провеждането на целогодишно балнеолечение и профилактика. В сградата има осигурен достъп за инвалиди.

Описание на хотела:

Балнеохотелът предлага процедури, които се извършват с многофункционална физиотерапевнична апаратура отговаряща на европейските стандарти. Разработени са лечебни програми за различни групи заболявания, които се лекуват според стадия на заболяването и общото състояние на пациентите.

Предстои предлагане на SPA процедури с релаксиращо действие, с минерална вода, ароматерапия, масажи, сауна, козметични процедури.

Хотел Термополис разполага с два ресторанта, лоби бар, конферентни зали и кътове за тихи игри, два закрити минерални басейни, две сауни, фитнес център и паркинг.

През свободното си време, освен със занимания и развлечения в курорта, почиващите имат много удобна и улеснена възможност за посещение на морския град Бургас и на неговите забележителности и интересни мероприятия, морската градина, морския плаж и много др.

Описание на стаите:
Балнеохотелът е създаден и работи от 1989 година. Разполага с 205 легла, разпределени в 19 единични стаи, 75 двойни стаи и 16 апартамента.

Всички стаи са със самостоятелни санитарни възли, тераси, телевизори и вътрешни телефони. Отоплението на сградата се осъществява с локално парно. Има ресторант с две зали със 200 места и лоби бар.

Новата част е отделно обособена и предлага всички удобства на съвременния хотел. Разполага с 12 апартамента, ресторант, зимна градина, сауна, басейн и има топла връзка с другата част на хотела.

Спорт/Забавления:
Сградата разполага с конферентни зали, два закрити басейна с минерална вода 32С°-34С°, сауна, фитнес, билярд,зали за развлечения, охраняем паркинг.

Основните продукти, с които работи балнеохотелът:

Минералната вода се характеризира като гореща /41?C/, слабо минерализирана /0,604г/л/ ; хлоридно хидрокарбонатно-натриева, силициева, умерено флуорна, с висока алкална реакция, с дебит 36л./сек. или 3 милиона литра в денонощие. Минералната вода е бистра, безцветна, без мирис и с много добри питейно вкусови качества, за което допринася много малката твърдост /0,3 немски градуса, т.н. мека вода/.

Лиманната кал е утаечен продукт на затвореното солено Атанасовско езеро. Има тъмносив до черен цвят с мирис на сероводород. Одобрена за лечение от Българската академия на науките през 1992 година и контролирана през 3 месеца.

Лечебната лугата е продукт на солодобива от Атанасовско езеро. Тя е гъста жълтеникава течност, богата на йони и се сертифицира от лабораторията на Черноморски солници АД преди употреба.

Балнеохотел Термополис е чудено място за почивка и развлечение. В близост до сградата се намира красивия парк на Бургарски минерални бани, чудесно място за разходка и джогинг.

Балнеохотел Термополис

Сайт: http://thermopolis.bg

Тел. за резервации: (++359 56) 552 351

Факс: (++359 56) 552 351

E-mail: office@thermopolis.bg

Адрес: Бургас, кв.Ветрен, ул. Пролет 12

Вашият коментар