Влакче на солта прави панорамна обикалка около бургаските солници

Баня в спалнята - идея за интериор
Баня в спалнята – идея от студиото M Architecture
21.07.2012
Roca_Kendo
Безплатна минерална вода раздават в Димитровград
30.07.2012
туристическо влакче на солта

Специално пригодените вагончета возят туристите до червените води на лагуната – Атанасовско езеро. Докато пътуват с железницата, всички пътници минават през специално изградената последна спирка на влакчето, известна като Седма помпена станция. На спирката има платформа за наблюдение на птици и беседка за почивка. От това място могат да се наблюдават почиващите си в защитената територия къдроглави и розови пеликани.

Туристическата железница предлага разходка сред плитките води на свръхсоленото езеро, където вече 106 години се добива сол чрез слънчево изпаряване на морска вода. Създадени са три маршрута за влакчето, което се движи по релси, опасващи всички басейни – кристализатори, в които се получава солта. Вагончетата за туристи ще се движат само през активния летен сезон, който съвпада с периода на солодобив, и ще се движат по различните маршрути, за да не пречат на процесите на производство на солта.

Ако искате да се качите на единственото в страната влакче на солта, може да го направите след предварителна заявка, направена към дружеството „Черноморски солници”, което ще стопанисва и оперира атракцията. Цената на билета за възрастни и деца е 5 лева. Телефон: 056 / 87 67 01.

Вашият коментар