„Идеал Стандарт – Видима” АД с награда за инвестиции в зелени политики

Плочки и гранитогрес от Италия
Виолетови плочки – за престиж и вдъхновение в банята
27.06.2012
Обзавеждане за баня от Villeroy & Boch
Метро-дизайн за банята
10.07.2012
Priz Nai-zelena kompania v Bulgaria 2011_e

„Идеал Стандарт – Видима” АД беше отличена с първо място в категорията „Индустрия, производствен сектор и управление на отпадъци” от конкурса „Най-зелени компании в България за 2011”, като признание за ангажираността и последователните си действия за опазване на околната среда.


Конкурсът, организиран от b2bMedia, отличи инвестиционни дейности на фирми или проекти, които са ангажирани с опазването на природните ресурси, производство и откриване на алтернативни енергийни източници, прилагане на проекти за пречистване на въздуха и водите и / или други бизнес практики, свързани с опазването на околната среда.


Това е поредното отличие за „Идеал Стандарт – Видима” АД за нейните последователни зелени политики, за работата и инвестициите на компанията в устойчив бизнес и опазване на околната среда.


Наградата идва в момент, когато компанията отбелязва 20 години от началото на една от най-успешните инвестиции в България, чието начало е дадено през 1992г. със сключване на договор за партньорство между „Видима” АД и Американ Стандарт Инк.

По повод наградата „Най-зелена компания на България за 2011” Валентин Ганев, Директор за производство на завода за санитарна керамика на „Идеал Стандарт – Видима” АД, заяви: „Опазването на околната среда е сред приоритетите в инвестиционната политика на компанията, като през последните години са реализирани много проекти, които водят до редуциране на електроенергия, природен газ, материали, суровини и генерирани от технологичните процеси отпадъци.  

„През 2011г. компанията е инвестирала над 620 000 лв. в проекти и дейности за опазване на околната среда, от които 270 000 лв. са инвестиции в нови проекти.“, заяви  Валентин Ганев, Директор за производство на завода за санитарна керамика на „Идеал Стандарт – Видима” АД по повод наградата „Най-зелена компания на България за 2011”.

Инвестирането в опазване на околната среда на „Идеал Стандарт – Видима” АД продължава и през 2012г.  Плановете до края на годината включват реализирането на проекти за мониторинг на консумираната електроенергия, редуциране консумацията на свежи суровини и материали, редуциране на използваното количество електроенергия и природна газ, оптимизиране на системата за разделно събиране на суровини и материали. В резултат на проведения одит за енергийна ефективност през 2012г. ще бъдат реализирани проекти, които ще доведат до  доведат до намаляване разхода на електроенергия с 317 MWh/год. с екологичен еквивалент 650,840 т спестени емисии СО2.

Вашият коментар