Грижа за лицето след слънчев тен

Спа хотел в джунглите на китай
СПА – хотел в джунглите на Китай
01.08.2012
Bathboard_1
И Банско с пари от Оперативна програма „Околна стреда“
08.08.2012
маска с краставица


Колкото й да харесвате загорялото си от слънцето лице, не след дълго великолепният кадифен тен избледнява, опъната кожа се отпуска, при  това е възможно бръчките да станат два пъти повече, кожата да е видимо изсушена и замърсена и дори по нея да останат остатъчни жълти петна.


За да се предпазите от нежелателните следи на лятото, не е достатъчно да използвате слънцезащитни средства. За съжалени те не могат съвсем да спрат проникването на ултравиолетовите лъчи в нашата кожа, които именно са причина за нейното повреждане и стареене.


Възстановителни процедури след слънчеви бани в домашни условия

Маска на основата на боровинки и кисело мляко.
Тази маска се приготвя изключително лесно. В нея има само две съставки, които обаче притежават изключителни качества като домашна козметика. Боровинките съдържат голямо количество антиоксиданти, които буквално изцеляват кожата, повредена от слънчевите лъчи като неутрализират действието на свободните радикали. Значително влияние върху кожата оказва  и растителния пигмент антоциан, който е и причина за синия цвят на боровинката.
За приготвянето на тази маска са необходими 10  зрънца от боровинка. Те се добавят  към млякото и старателно се разбъркват до получаването на смес. Времето за действие на маската е 20-30 минути. Сместа се измива с топла вода, след което лицето се попива с топла кърпа.

Няма ограничение в часовете за прилагане на маската. Колкото по-често си я правите обаче, толкова повече ще се подобрява и подхранва вашата кожа. В боровинката има голямо количество на витамини Е и С, които предпазват кожата от преждевременно стареене и участват в нейното овлажняване и възстановяване. А млечната киселина в млякото ускорява процеса на регенерация на клетките, помага за възстановяването на повредения от UW – лъчите слой.

Маска с желатин и краставица
Тази маска е подходяща и за чувствителна кожа. ТЯ великолепно премахва раздразненията и действа дълбоко овлажняващо. За приготвяне на желето от краставица е нужно да се разреже една краставица като се премахнат нейните семки. След това с помощта на миксер се пасира.
Малко количество желатин се разтваря в топла вода и към него се добавя гел от алое вера. Пюрето от краставица трябва да се прецеди през марля и да се смеси с основната маса. Маската се оставя в хладилника за 20-30 минути. Така маската ще се стегне и няма да се стича по лицето.
Маската се държи за около 2 0минути след което се отмива с топла вода. Лицето се измива с хладка вода и се попива с топла кърпа.

Професионална грижа за лицето след слънчев загар

Микродермабразио – това е щадящ метод за възстановяване на кожата, който е напълно безболезнен. Ефектът се постига  чрез пилинг на кожата с микро кристали от оксидиран алуминий. С тази процедура се отстранява горния слой, с което се стимулират възстановителните процеси на кожата. Най-често микродермабразието е еднократна процедура.  Ако се налага обаче да се отстрани нежелана пигментация е възможно да се наложи курс от няколко процедури.
Лазарен пилинг
Лазарният пилинг стимулира възпроизвеждането на собствен колаген, възстановява тена на кожата, премахва слънчевите петна.

Вашият коментар