Ралица Янкова: „Очаквайте нова по-атрактивна промоция в „Диляна дизайн““

Дизайнерски плочки и гранитогрес за баня
Вихрен Влахов: Понятието „теракота“ ще остане в историята
14.10.2012
Гранитогрес като алабастър
Фани Василева: „Cersaie търпи промени.
19.10.2012
Лири за баняРалица Янкова е дизайнер в „Диляна Дизайн“. От няколко години работи с продуктите на едни от най-популярните  италиански марки в банята като Marazzi, Devon&Devon, Hatria, Berloni, Rex, Jacuzzi и др. Проектирала е стотици интериори на бани и търговски обекти.Какви са вашите впечатления от Cersaie’2012? Успя ли тазгодишното международно изложение да ви изненада или да ви впечатли?

Имаше доста приятни изненади. Щандовете бяха много атрактивни,а  новите продукти бяха представени по забележителен  начин.  Впечатлиха ме тематичните кътовете на различните фабрики. Много от  тях е  бяха насочени не само към дома на хората, а и към техните професии, като някои серии на  Florim, които се  представиха доста успешно в тази посока според  мен.

Marazzi демонстрираха  иновационна компютърна технология  Marazzi , която  много точно и бързо дава по-ясна представа на клиентите за резултата от съчетаване на серии и цветове.  Демонстрационната програма е изключително полезна при избора на стенна или подова керамика.

Като цяло брандовете се представят с практични серии, които реално отговарят на потребителското търсене в момента без да се опитват да демонстрират невиждан дизайн, факт, който се надявам да е определящ за бързото навлизане на пазара на новите серии.


Бихте ли отличили характерни тенденции в дизайна на керамиката и мислите ли, че те ще се харесат на българския клиент?

От няколко години  дизайнерите се стремят да пресъздават естественото.  Преобладава  керамиката, която прилича на трева, дърво, коприна, цимент , камъни, кожа. …

Цветовете също са натурални като гама, пастелни, топли, дори от студените лъха уют .
Смятам, че това се харесва и на българския клиент. Той предпочита  изчистените линии,  цветове и шарки, които да му създават емоция, връзка с природата и натуралното.

Набелязахте ли си марки и изделия, кои да включите в портфолиото на магазини „Диляна Дизайн“ и ако е така, кое беше решаващо за избора Ви?

Определено да. Смятаме да разширим избора на марки, за да предложим по-богат асортимент. Решаващи в избора винаги са клиентите, качеството и „времето”. Казвам времето, защото  клиентите бързо свикват с новите  технологии, а ние трябва да отговорим на търсенето.

Качеството  и дизайнът са другите важни елементи, които определят  избора на брандове, с които ще работим. За нас е важно да гарантираме спокойствие и сигурност на клиента, че при нас ще получи качествено и коректно обслужване на достъпна цена.


Твърдят, че крайните цени на продуктите от производител падат. Така ли е наистина? Прилагате ли в „Диляна Дизайн“ по специална политика с цел намаляване цената на качественото изделие? Да очакваме ли например изгодни промоции на керамика, гранитогрес и оборудване за баня?

За периода , в който пазара беше много свит, цените се задържаха. Тоест нямаше увеличения, даже напротив. Някой от производителите предложиха  атрактивни  промоции, които  се  положително от клиентите.
Политиката в тази посока, смятам, че я определят клиентите. За тях цената вече не е определяща. Хората се научиха защо качеството е с по-висока цена и какви са плюсовете от по-голяма инвестиция в качествен продукт.
Много скоро и в „Диляна Дизайн“ ще направим атрактивна  разпродажба. Промоции има и сега, както ще има и  за в бъдеще .

Въпросите зададе Антоанета Салфидж

Вашият коментар