Фани Василева: „Cersaie търпи промени.

Лири за баня
Ралица Янкова: „Очаквайте нова по-атрактивна промоция в „Диляна дизайн““
14.10.2012
Bologna51
Изключителен интерес към иновативните решения за водния сектор показа конференция
23.10.2012
Гранитогрес като алабастърБроят на изложителите намалява, но добри сделки има.“

Фани Василева е представител за България на Florim Ceramiche SpA, международна група с производствени единици, търговски дружества и партньорства в Европа, Америка и Азия.

Марката Florim включва брандовете: FloorGres– облицовки за големи архитектурни проекти и стъклокерамика за басейни; Rex Ceramiche- високият клас на марката, която представя иновационни дизайнерски разработки подова и стенна керамика; Cerim – стенни плочки, с богатство от възможности за комбинации от цветове и декори; Casa Dolce Casa – стенна керамика  и гранитогрес за висок клас жилищна архитектура;  Casamood- марка, която комбинира финия гранитогрес с други материали с цел постигне на характерна елегантност и стил.

Фани Василева представлява на българския пазар и още няколко елитни италиански марки – Globo ceramica, Megius и не на последно място Flos.
Каква е вашата оценка за тазгодишнотоCersaie? В прес-бюлетина си организаторите отчетоха рекорден брой посетители, а аз съм свидетел, че на щандовете на Florim и особено на Rex потокът от хора не спираше. Успешен ли се оказа този панаир и доведе ли до реални сделки?За мен Cersaie на първо място е изживяване и емоция. Tази година броя на  изложителите беше доста намален и много водещи брандове не взеха участие, което до някаде беше минус за самото изложение.

Както винаги Florim бяха на ниво като показаха над 10 напълно нови серии, включително и една концепция за дизайн от страна на Casa Mood в лицето на Проект „Материя”.

Щандът видимо се отличаваше като уникален и поради тази причина беше и един от най- посещаваните. Всеки един посетител  спираше дъх при вида на новата колекция на REX- Alabastri di Rex.


Що се отнася до реалните сделки според мен Cersaie търпи промени. Днес свободните капитали са ограничени и въпреки това се стигна до добри сделки дори от страна на българския пазар. Като цяло тазгодишното изложение е успешно  за групата Florim.

Какво се случва с дизайна при подовата и стенната керамика и гранитогреса? Открояват ли се нови тенденции, които са определящи за развитието на сектора?

Florim е фабрика, която винаги е инвестирала много и продължава да е водеща в дизайна на продуктите. Тя има специализиран маркетингов отдел, който съвместно с различни  дизайнерски студия разработва новите продукти, така че да са съобразени с последните тенденции. Тази година  гранитогресът и керамиката видимо се доближиха до естествените материали най- вече оникс, дърво, камък.

Технологиите в сектора на облицовките не спират да се развиват, напук на кризата, твърдят наблюдатели. Така ли е наистина и до каква степен иновациите се отразяват на цената на крайния продукт, който уж всички искат да е по-евтин?

Да, така е. Въпреки всичко производителите знаят, че пътя до крайния потребител не е лесен и за да продават своите продукти те трябва да са иновативни от гледна точка на материалите и гъвкави от гледна точка на цената. Florim успяват в своята мисия като тази година представят продукт с размери 120х300 на 6 мм дебелина.   Този гранитогрес е устойчив, подходящ за полагане както на стена, така и на под. Същевременно държат  оптимална цена, която е в пъти по- ниска от подобни продукти на конкурентни производители.

Въпросите зададе Антоанета Салфидж

Вашият коментар