Радиатори като произведение на изкуството

Flextone
FLEXTONE – естествен камък, който се огъва
21.11.2012
Тапети за баня
Ефектни 3D облицовки за стените от захарна тръстика
21.11.2012
Andrea_Croseta

Лирите за баня не са вече обикновени радиатори, съставени от традиционните чугунени ребра, а са същински произведения на изкуството.

Представяме ви фирмата Antrax IT, една от най-популярните италиански производители в сектора на декоративното отопление, чийто дизайнерски модели добиха популярност в целия свят.

Antrax IT е сравнително млада фирма, специализирана в производството на радиатори и декоративни камини . От самото й създаване за нея разработват модели известни дизайнери като Aндреа Кросета//Andrea Crosetta, Данте Бенини/ Dante O. Benini и Лука Гондзо/ Luca Gonzo/, Франческо Лукезе/Francesco Lucchese, Масимо Лоса Гини/Massimo Iosa Ghini и Петер Ранкин / Peter Rankin/. Те се фокусират върху целта да създадат дизайнерски изделия, които да превърнат обикновения електроуред в произведение на изкуството. Само за четири години тази цел на авторите се осъществява. Следват поредица от световни изложения, на които лирите за баня са подобаващо отличени.

През 2006 година моделът Tubone на Андреа Кросета получава първата си международна награда на изложението Cevisama във Валенсия. През същата година радиаторите Луна и Сатурн на Петер Ранкин  получават приза за „най-добър дизайн“.

С гъвкавост и елегантност се отличава продукта Vu на Масимо Гини, който в момента се намира в галерия в Мюнхен, заедно с още 60 000 обекта на индустриалния дизайн на 20-ти век.

Проектираният от Франческо Лукезе радиатор Zero – Oto също предлага съвсем нова концепция за дизайнерско отопление. Радиаторът е отличен за дизайн през 2008 година, през 2009 получава приза Design Plus, а през 2010 – Red Dot.

На Cersaie 2012 Antrax IT представи най-новият си модел, разработен от българския дизайнер Виктор Василев. Моделът се нарича Flaps. Идеята е инспирирана от една от функциите  на електроуреда, а именно на сушилник. Радиаторът е с изчистена линия , но и с няколко изнесени напред ребра, които са с визия на огънати листа на хартия. Моделът е много стилен и елегантен.
Изработен е от алуминий с дебелина 3 мм и е боядисан в бяло.

Вашият коментар