ISH Франкфурт – в аванс

Програмата „Чиста питейна вода за деца“ получи световна награда за иновация в сферата на водата
25.02.2013
Pomorie_sra-konference
България ще бъде домакин на годишен конгрес на Европейската Спа Асоциация
27.02.2013
Новини за банята от изложението ISH, Франкфурт

POP UP Bathrooom, една от новите експозиции на ISH

На 12 март 2013г. се открива ISH Франкфурт, най-чаканото за сезона международно бизнес изложение в сферите на банята, отоплението и енергетиката. То се провежда на две години в един от най-големите панаирни центрове в Германия, във Франкфурт на Майн и е сред световния бизнес елит в сектора е авторитета на най-представителна сцена за иновации в обрасти на водата, климатизацията и възобновяемите енергийни източници.

“ Bath (R)Evolution

Вече има публикувани данни в аванс от прес-центъра на панаира. Според тях  изложбената площ от 256 000 кв.м е изцяло запълнена от 2 300 изложители от 54 страни. Очаква се присъствие на всички световни лидери в областта. Организаторите предполагат, че палатите ще се разгледат от повече от 200 000 посетители.
ISH Франкфурт е ключово изложение за световния бизнес, пряко ангажиран с темата за опазване на природните ресурси. И тази година биеналето ще акцентира върху иновации и технологии в две основни сфери – Вада и Енергетика.

Двете теми са организирани двете основни крила на панаирния град – източно и западно. Достъпът до всички палати обаче е много лесен – със сухи връзки или електрическо влакче.


ISH Вода
се разполага в източната част на панаира в палати от 2 до 6. В нея се представя световни и европейски лидери в санитарния сектор като акцентът на ISH Вода и този път ще бъдат иновациите и технологиите за пестене на ресурса както и решения за умен контрол над инсталациите в банята. Ще се представят технологии за пречистване и рециклиране на  вода, но и концепции за многофункционалност  на банята и цялостен интериор.

ISH Енергия

Западната част на панаира в зали от 8 до 11 и Galleria по традиция обединява изложителите за изграждане на системи в сферата на енергетиката. В тази зона посетителите ще намерят иновационни продукти и решения в сектори на строителството, енергийните източници, възобновяемите технологии, както и охладителните системи, климатизацията и технологиите за вентилация. Тук фокусът също ще е насочен към по-висока енергийна ефективност, икономия на ресурси, сградна автоматизация и управление на енергията. Всички тези сфери са обединени под името Aircontec, част от международното изложение ISH.

Съпътстваща програма

Съпътстващата програма на ISH Франкфурт съвсем не е за пренебрегване. В зала 3.0 може да се разгледа тренд-форума POP UP Bathrooom, организиран вече за трети пореден път от Асоциацията на германската ВиК индустрия (Vereinigung дер Deutschen sanitärwirtschaft ЕГ – VDS)   в партньорство с Messe Франкфурт. Куратори на форума са екип от хора, работещи в области на дизайна и тенденциите в банята. Те ще представят три свята на банята „Buzy  Bath“, “ Bath  (R)Evolution ” и  “Bath Bubble”, които ще изобразят предчувствията на експертите за тенденциите в областта. Дискусията този път ще е съсредоточена не толкова върху вътрешното пространство и неговата визия, колкото върху човешкото същество с неговите желания и нужди. Какво правят хората в банята и какво всъщност им се иска да правят в това пространство? Дали то е място за хигиена или е по скоро място за трансформация, преобличане, промяна на тоалета и грима? Как да създадем в него атмосфера на релакс? Това са все теми, които ще се обсъждат на POP UP Bathrooom.
Ще се представят още няколко специализирани изложби като „Синя отговорност“ /в зала 3.0/ POP UP Ателие /3.0/ и разбира се конкурсът Design Plus (фоайе 4.2), който излъчва най-интересните иновационни, дизайнерски и технологични решения, представени на изложението.
Източник: http://www.ish.messefrankfurt.com / EN

Вашият коментар