ГЛЕДАЙТЕ ОНЛАЙН НА WWW.WATERBRIDGE.INFO

teodosi_spasov_2_1024
Roca представя най-новите си продукти в София на 22 март – световен ден на водата
15.03.2013
Теодосий Спасов Световен ден на водата
На Световния ден на водата Рока България отправя послания за опазване на водните ресурси и показва нови водоспестяващи продукти за баня
25.03.2013
nouvella


Държавни институции, общини, неправителствени организации,
университети, училища и детски градини,
бизнес-компании честват заедно
22 март – Световен ден на водата

ГЛЕДАЙТЕ ОНЛАЙН НА WWW.WATERBRIDGE.INFO

Българските неправителствени сдружения  „Аз обичам водата”, Българска Асоциация по Водите и Международен SPA мениджъри клуб   организират  на 22 март 2013 година за втора поредна година “МЕЖДУНАРОДЕН ВОДЕН МОСТ” / Тhe International Water Bridge 2013/.

“МЕЖДУНАРОДЕН ВОДЕН МОСТ 2013” е иновативно международно събитие с домакин София, което  прави възможно обединяването на десетки чествания в различни точки на страната и чужбина, посветени на Световния ден на водата  чрез онлайн-видео-връзка от  изградени за случая временни информационни центрове.

Ето кратка информация за основните събития, с които ще бъде отбелязан в България този най-воден празник .

Официалното откриване на  Международен Воден Мост 2013 се предвижда от 10:00 часа  на сцената в Централното фоайе на Интер Експо Център, София,  партньор на събитието. На официалното откриване са поканени представители на министерства, изпълнителни агенции, водещи компании в сфери на вода, членове и сподвижници на организаторите. Очаквайте допълнителна информация за потвържденията на официалните лица.

От 10:30 часа в Зала 2 на Интер Експо Център започва срещата –диалог на тема „Иновациите – водни мостове към Европа“. С интерес очакваме да чуем позицията на държавни институции като МОСВ, МРРБ, Изпълнителна Агенция по околна среда.
В срещата ще се включат представители на бизнеса, които ще представят конкретни приложения на иновационни проекти. Изключителен интерес вече предизвиква третият панел на срещата – „Лаборатория за идеи“, който се организира със съдействието на Академията „Иновация в действие. Млади хора, студенти от академията “Иновация в действие“ ще представят свои идеи в сфери на водите и екологията. „Иновация в действие” е проект на компанията „Солвей Соди“ АД, който има за цел да даде шанс на млади хора с иновативни идеи и желание да променят заобикалящата ни среда да получат безплатно знание и умения, свързани с проекти за иновации, допринасящи за икономическото и социално развитие на обществото, като им помага да се реализират чрез отворени семинари и работилници за иновационни проектиВ срещата онлайн ще се включат млади хора от информационните центрове в Плевен, УНСС, а също и автори на идеи от Варна.
Актуална програма на срещата следете на сайта www.waterbridge.info
Каним български студенти с идеи и отношение към водата и устойчивото развитие на планетата да се включат в дебатите и да споделят или да заемат позиция.

Вход свободен: с регистрация на място.


Академичната общност
Тази година на 22 март в  онлайн мрежата на Международен Воден Мост ще се включат: Нов Български  Университет, УНСС, ЮЗУ – Благоевград, Аграрен Университет – Пловдив, Колеж по Туризъм – Бургас, Московский государственный лингвистический университет.

Програма по часове на всички тях вижте на сайта на събитието.

Силна подкрепа за 22 март – световен ден на водата, от български общини и неправителствени сдружения.
Даваме приоритет в информацията на Габрово – най-бедстващият в момента български град, който въпреки сполетелият го природен катаклизъм, (а може би точно заради това), прави всичко възможно да се организира за 22 март – петък. В Габрово в празненствата ще преминат под патронажа на общината и кмета Таня Христова. Очаква се да се включат много ученици. Акцентът ще е свързан и с новия воден цикъл на града, който се очаква многократно да подобри водоснабдяването.

В Благоевград празненствата на 22 март също са под патронажа на общинското ръководство. Прекрасната новина от Благоевград е, че в събитията, които текат през цялата водна седмица, се организират със съвместната дейност на всички заети институции в областта.
Вижте подробна програма на сайта www.waterbridge.info

В симпатичния дунавски град Лом празненствата ще се открият лично от кмета, г-н Иво Иванов. Дейностите в Лом се организират с активното участие на общински ученически клуб „Екология и опазване на околната среда”.

В дунавската столица – Русе, също ще има информационен център. Ще е организиран в МОЛ – Русе  и ще предлага интересни водни забавления за деца и родители.Основен организатор на инициативите в Русе е сдружение „Европейски пространства 21“.

В Плевен за втора поредна година в Международен воден мост ще се включат младежите от плевенската езикова гимназия и сдружение „Европейско образование и граждански инициативи. Информационният център е локализиран в градската библиотека. Очакваме участниците да се включат онлайн в срещата „Иновациите – водни мостове към Европа“, за да споделят опит от успешен европейски проект по програма „Коменски“.

В Севлиево също активно се подготвят за 22 март. Събитията там се организират от Ideal Standard, партньор на форума. От тренинг центъра на Ideal Standard очакваме включване в срещата – диалог в Интер Експо Център, с което да научим последните новости от биеналето ISH, Франкфурт, най-голямото европейско изложение за иновации в банята.
В родопската столица Смолян също ще има информационен център, който ще приема и предава събитията в мрежата на Международен Воден Мост. Мястото е Младежкия Иформационен Център. Организаторите – сдруженията „Екосвят Родопи”,Институт за международно сътрудничество и устойчиво развитие България вече са готови с пъстрата палитра от инициативи и изненади за местната общественост.

Националният Младежки Воден Парламент, активно ще се готви за 22 март. В мрежата на Международен воден Мост от Белово очакваме включване от пробонабиране на вода от три точки от р. Марица с отчитане на анализите и предаване на резултатите в Басейнова Дирекция – Пловдив.

Богата тематична програма очаква децата от район Панчарево. Стига да е хубаво времето, те ще могат да се забавляват на воля в минералния басейн „Корали“ и да наблюдават богата тематична програма с поздравления от съседните райони.

Празничната програма на МЕЖДУНАРОДЕН ВОДЕН МОСТ 2013 ще завърши с уникален онлайн-концерт на Теодосий Спасов – квинтет. Прочутият кавалджия, патрон на фонданция We Are Water, не за първи път подкрепя каузата на водата. Тази година на 22 март от17:40 той ще свири с формацията си в изложбения център  Експо Баня София. Партньорите от We Are Water ще се включат в международен Воден Мост 2013, с което концертът ще стане видим онлайн.

ГЛЕДАЙТЕ ОНЛАЙН НА  www.waterbridge.info.

Международен Воден Мост се осъществява с медийното партньорство на Българско Национално Радио.
С подкрепата на  минерална и трапезна вода ДЕВИН, фондация We are Water, на Солвей Соди, Ideal Standard, BIOROCK-пречиствателни системи
В повечето центрове на Международен воден мост връзката се осъществява с продукти на VIVACOM.

facebook: International Water bridge/Международен Воден Мост
www.waterbridge.info

Вашият коментар