На Световния ден на водата Рока България отправя послания за опазване на водните ресурси и показва нови водоспестяващи продукти за баня

Теодосий Спасов Световен ден на водата
На Световния ден на водата Рока България отправя послания за опазване на водните ресурси и показва нови водоспестяващи продукти за баня
25.03.2013
Композицията “We Are Water” на Теодосий Спасов звуча в изпълнение на кавал, гайда и тъпан в Световния ден на водата
25.03.2013

Магическо мляко за вана - 200 мл. Насладете се на магическото действие на ароматното мляко за вана с най-качествените натурални масла и неповторим Арома ефект.

г-н Серхио Кастро, Изпълнителен директор на Рока България и Веселин Симов, мениджър Маркетинг и продажби на „Рока България“

Компанията представи първите вани и душ корита, произведени в новата фабрика за акрилни продукти в гр. Каспичан.

Roca избра Световния ден на водата, чиято тема тази година е Водно сътрудничество, за да представи на българския пазар новите предложения на марката за 2013 г.  Разумното потребление на водните ресурси отново е фокус на новите разработки на лидера в обзавеждането и оборудването за баня Roca.

В обновената експозиция, в корпоративния изложбен център Експо Баня София, потребителите могат да се запознаят с новите продукти в гамата водоспестяващи смесители. Такива са новите попълнения към познатата от миналата година серия L20 – смесител за умивалник висока база, вграден смесител за умивалник и варианти за кухнята. Освен с елегантен дизайн и достъпна цена, тези смесители впечатляват със своята икономичност. Новите смесители на Roca вече постигат икономично потребление на вода от 5,7 л./мин. Електронната версия L20-E дава също толкова ниско потребление и е изключително подходящ и за обществени места.  Новото поколение електронни смесители на Roca е представено от още две високотехнологични решения L90-E и M3-E.

Освен за икономията на вода в дома, компанията разработва и продукти, подходящи за употреба на обществени места. Такива са времезатварящите смесителни батерии Instant и Avant.  С контролираното време и обем на водния поток се избягва преразхода на вода от забравени или незатворени кранове на обществени места.

Решения за по-рационално потребление на водата са и термостатичните смесители и душ колони. Сега термостатичната душ колона Victoria-T, която вече се предлага на нова по-ниска цена от 899 лв., има два нови варианта: термостатична колона за вана-душ  и телескопична, термостатична душ колона с възможност за регулиране на височината според височината на потребителя.

Още иновации за зоната на душа предлага Roca с душ коритата Terran и In-Floor. Terran се предлагат в различни размери и неочаквана цветова гама. Изработени са от дълготраен и устойчив материал Stonex и имат специално покритие срещу подхлъзване. Душ коритата In-Floor са супер плоски (само 25 мм). Изработени са от специална стомана с 3,5 мм дебелина, имат противоплъзгащо покритие и напълно се интегрират в пода.
Нови компактни мебели за баня, аксесоари и решения за всяко кътче в банята допълват предложенията на Roca за българския потребител тази година.


Посланията за водата, Рока България предава и чрез родната марка Fayans, която предлага гарантираното от компанията високо качество на изключително достъпни цени. Тя ще зарадва потребителите с  три нови серии смесителни батерии Rea, Ares и Theia, отговарящи на всички европейски норми за качество, с 5 години гаранция за сигурна и безпроблемна употреба, която не допуска загуби от водни течове в банята. Цените на смесителите започват от 45,60 лв.
Марката продължава да работи с утвърдени в сферата дизайнери и да предлага серии санитарен порцелан, съобразени със световните тенденции, но на изключително достъпни цени. Резултат на сътрудничеството с известния италиански дизайнер Антонио Було е и новата серия HappySmart с изчистени, геометрични форми. Серията носи и логото „Обичаме България! Пестим вода!” за продукти на марката, гарантиращи икономия на вода. Казанчето на тоалетната от серията HappySmart e с обем 4,5 л. и двоен бутон 4,5/3 л. Марката Fayans е първата и единствената у нас, която предлага такава пестяща вода тоалетна в икономичния ценови клас.

Голямата новина, поднесена от Серхио Кастро, Изпълнителен директор на Рока България, на събитието НОВОСТИ 2013 е новата фабрика за акрилни продукти за баня  на компанията в гр. Каспичан. Той представи първите вани и душ корита, произведени там и обобщи: „Горди сме да съобщим новината, че разширяваме производството в България. Изделията от санитарен порцелан и новите вани, произведени във фабриките ни в Каспичан, вече се продават не само в България, но и в целия свят.”
Информация за новостите на Рока България може да се намери в корпоративния изложбен център Експо Баня София, дистрибуторската мрежа в цялата страна, каталозите и на интернет сайтовете на марките Roca (www.bg.roca.com) и Fayans (www.fayans.bg). Посетителите на сайта на марката Fayans могат да спечелят и големи награди като отговорят на четири въпроса, публикувани там.

Събитието бе посветено и на Световния ден наводата. По този повод, то завърши с концерт на Теодосий Спасов Фолк квинтет. Концертът бе излъчен директно онлайн и на екраните в мрежата на Международен воден мост 2013.

Вашият коментар