Финалът на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012 ще се състои на 3 и 4 април

Мивка за баня от Clobo Ceramica
Повече свободно място в банята с Open Space на Globo Ceramica
03.03.2013
Scala_Cooper
БЧК-Варна обучи близо 700 водни спасители за 4 години
04.03.2013
Конкурс баня на годинатаДизайнерът Ахим Пол лично ще присъства на решителния тур

Ясни са датите на финалния тур в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012. На 3 и 4 април финалистите ще се съберат заедно с уважаемото жури и в присъствието на колеги и журналисти ще направят последните си презентации. На масата на журито лично ще присъства и Ахим Пол, световно известен дизайнер, основател на творческото студио Artefakt и автор на редица колекции за Ideal Standard. Организаторите предвиждат и специална творческа среща с известния дизайнер, български архитекти и журналисти на тема Trend – World – Europe, която ще се състои в деня преди официалното  обявяване на резултатите от конкурса.


Деветото издание на конкурса се провежда под надслов “В търсене на идеалната баня…” и привлече вниманието на участниците върху проектирането на уникални цялостни решения за баня, съобразени с потребностите, желанията и очакванията на конкретни хора.

Участниците в конкурса се състезават с 3D проекти на бани в две нови категории от жилищен интериор – „Идеалната баня за моето семейство” (баня с размер до 15 кв.м. ) и „Моята баня  – това съм Аз!”  (баня с размер до 8 кв.м.). Авторите на номинираните проекти ще имат възможността да ги представят и защитят пред творческото жури на конкурса в началото на март 2013г., когато ще се проведат финалните събития на тазгодишния конкурс. Победителите в двете конкурсни категории ще получат приза „Ideal Standard Баня на годината 2012”, ще бъдат наградени с посещение на специализираното изложението за дизайн „100% Design 2013” в Лондон и с допълнителни награди от организаторите.

Онлайн потребителите също имаха възможност да изберат своите фаворити като гласуват до 4 март 2013г. на официалния сайт на конкурса www.banianagodinata.com.

Получилите най-много гласове 3D проекти на бани в двете категории ще грабнат приза Ideal Standard Баня на публиката 2012, а авторите им ще бъдат наградени с пропуски за всички събития на Sofia Design Week и Sofia Architecture Week през 2013г. и допълнителни награди от организаторите. След приключване на конкурса, чрез томбола ще бъдат изтеглени 20 от участвалите в онлайн гласуването, които ще получат награди от Ideal Standard.

В конкурса Ideal Standard Баня на годината участват авторски 3D проекти на бани, създадени с предлаганите от марката Ideal Standard продукти.  Конкурсът е отворен за участие на студенти и млади професионалисти в областта на интериорния дизайн и архитектурата, продуктов дизайн, пространствен дизайн, инженерен дизайн, индустриален дизайн, приложни изкуства.

Финалистите в деветото издание на конкурса се оценяват от творческо жури в състав от изявени професионалисти в областта на дизайна и архитектурата, под председателството на Ахим Пол от водещото дизайнерско студио Artefakt – партньор на Идеал Стандарт Интернешънъл в над 90 проекта за последните 10 години. Членове на журито са: арх. Албена  Владимирова-Андреева, арх. Пенка Станчева, Величко Великов (CHERGA), Владислав Василев (DIBLA), Мариана Китанова (арт-директор на сп. „Наш дом”). Почетен член на журито е Лазар Лазаров – търговски директор за Клъстър България на Идеал Стандарт Интернешънъл.

Официални медийни партньори на конкурса са: сп. „Наш дом”, „Едно – платформа за изкуства, култура и начин на живот”, в-к „Строителство Градът” и „Градът Медиа груп”, Banispa.com, Jobtiger.bg и Jobtiger.tv, Dir.bg.

Пълна информация за конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012 е публикувана на официалния уебсайт www.banianagodinata.com.

Вашият коментар