Луксозна вана или мини басейн за интериора?

poster arcangel theodosii varna final
Фламенко се среща с балканските ритми и магическия кавал на Теодосий Спасов
12.04.2013
Аксесоари за баня от корк
Milano Salone 2013: португалско-японски проект за банята
14.04.2013
Луксозна вана за хола


Случва се така, че и дизайнерите, а и самият дизайн, стават жертва на собствената си терминология. Общоприетите категории често се оказват твърде ограничени, особено, ако с тях трябва да се изразят разчупени идеи и свободна, иновативна мисъл. Новите схващания и потребности за релакс в банята все по-често поставят под въпрос съдържанието на основни досега понятия като вана и басейн. Колко голяма да е ваната в банята и колко малък да е басейна и трябва ли въобще да има ограничение и то чрез думите? Новата вана на KOS.Zuccetti отново постави този въпрос на преден план на премиерата си наMILANO2013. Моделът Kostilia очевадно не се побира в дефиницията за вана, нито пък е басейн в общоприетия смисъл.

Тя е твърде голяма за вана,  с асиметрична форма, подводно осветление и джетове, даже със стъпала, което я кара за изглежда като  елегантен басейн за СПА център. Предназначението й обаче е за градското жилище, при това тя наистина и компактна и удобна – като обикновена вана.

Основната идея на авторите, създали този дизайн, е свързана преди всичко с повишаване на вътрешното пространство на ваната, с което да се подобри качеството на релакс на ползвателя, като същевременно е удобна за ограничени пространства и за ежедневна употреба.

Вашият коментар