Проекти за модулна баня и баня на модна дизайнерка са победите в деветото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината

Observation-Platform
Изумителна обсерватория под нивото на водата в езеро
04.04.2013
aura_spa_pri4ici
Язовир “Доспат” прелива
07.04.2013
uchastnici-jury

Наградите връчи лично водещия дизайнер Ахим Пол, председател на журито на конкурсаКонкурсът Ideal Standard Баня на годината 2012 завърши с церемония по обявяване и награждаване на победителите, презентация на водещия дизайнер Ахим Пол и дискусионен панел с участие на дизайнери, архитекти и медии. Събитията се проведоха под новото мото на бранда Ideal Standard – „A Beautiful Use of Space” (Красиво използване на пространството) и представиха новата визия на марката със серия от абстрактни пространства, които представят практични решения на нуждите, за които се използва всеки ден банята – тонизиране, трансформация, релакс и игра.

Творческото жури на конкурса излъчи двама победители и връчи поощрителна награда.

арх. Пенка Станчева, Мила Иванова, дизайнерът Ахим Пол

В категория „Идеалната баня за моето семейство” победител и носител на приза “Ideal Standard Баня на годината 2012” е проектът “DAS INDUSTRIELLE +” на Мила Иванова.

арх. Пенка Станчева, Ралица Паунова, дизайнерът Ахим Пол

В категория „Моята баня – това съм Аз!” първа награда и приз “Ideal Standard Баня на годината 2012” отиде при Ралица Паунова за нейния проект „Atelier”.

арх. Пенка Станчева, Петър Траянов, дизайнерът Ахим Пол

Поощрителната награда в тази категория беше връчена на Петър Траянов за проекта му „Баня на графичечен дизайнер в Ню Йорк”.

Авторите на проектите, спечелили приза на авторитетното жури „Ideal Standard Баня на годината 2012”, бяха наградени с посещение на специализираното изложението за дизайн „100% Design 2013” в Лондон и с допълнителни награди от организаторите. Наградите бяха връчени от председателя на журито на конкурса – Ахим Пол и арх. Пенка Станчева, член на журито, които защитиха избора на журито с аргументация за всеки един от проектите.

Традиционно беше връчен и призът “Ideal Standard Баня на публиката”, който е определен от гласуването на онлайн потребителите на сайта на конкурса www.banianagodinata.com. Тази година бяха връчени два приза – по един във всяка от двете конкурсни категории.

В средата - Ирина Владимирова, носител на наградата на публиката.

Призът “Ideal Standard Баня на публиката 2012” в категория „Идеалната баня за моето семейство” отиде при Ирина Владимирова за нейния проект „Асиметрия в бяло”.

в ляво - Игнат Георгиев - носител на наградата на публиката

В категория „Моята баня – това съм Аз!” публиката определи за победител проекта „Междинна станция” на Игнат Георгиев. Наградите бяха връчени от двама от най-големите фенове във Фейсбук страницата на конкурса “Ideal Standard Баня на годината” и Кирил Станев – носител на приза „Баня на публиката 2011”. Проектите, спечелили любовта на публиката, бяха наградени с пропуски за събитията на Sofia Design Week и Sofia Architecture Week през 2013 г. и с допълнителни награди от организаторите.


Специализираният сайт www.BaniSpa.com бе медиен партньор на конкурса и в края на церемонията получи Почетна грамота за партньорство.

Пожелаваме успех на победителите и на всички участници в уникалния национален конкурс Ideal Standard Баня на годината 2012.

Вашият коментар