Океанариума в Бургас пред старт

perivolas_3
Наводненията в Европа – 2013г.
12.06.2013
Декорация на баня
Море в банята – идея за интериор
12.06.2013

Строят Океанариум и аквапарк в Бургас


Подписват договора за Океанариума, инвестират 100 млн.лв. за изграждането му

Кметът Димитър Николов и генералният директор на Научно-производствено обединение “Мостовик”  Олег Шишов подписват концесионния договор за изграждане и експлоатация на парк „Океанариум“ в Заседателната зала на Община Бургас.

Г-н Шишов пристига в морския град специално за парафирането на договора. За изграждане на развлекателния комплекс концесионерът ще инвестира сумата от 100 милиона лева, като поема ангажимент в срок до пет години да построи и въведе в експлоатация океанариум, делфинариум, аквапарк и познавателно-развлекателен комплекс.

Амбицията на Община Бургас е да надхвърли  варненския проект, известен като „Делфинариума“.  Новият бургаски развлекателен комплекс също ще има делфинариум, но  се предвижда да включва и аквариум с нетрадиционни за Черно море морски обитатели.

Теренът на Океанариума е с площ 117 805 квадратни метра и е разположен на територията на парк „Езеро”. В момента този терен е неизползваем, а на част от него се намира Конната база, която се предвижда да бъде преместена на друго място. Това преместване може да се осъществи с първата вноска от сумата за концесионното плащане.

Източник

Вашият коментар