Седмица на испанското кино с подкрепата на ROCA

Декорация на баня
Море в банята – идея за интериор
12.06.2013
14 юни – световен ден на доброволното кръводаряване
13.06.2013
Антонио Бандерас пристига за Седмицата на испанското кино

Антонио Бандерас

Антонио Бандерас пристига за Седмицата на испанското кино

Антонио Бандерас

Антонио Бандерас представя, Карлос Саура закрива филмовия фестивал

XX издание на Седмицата на испанското и ибероамериканското кино ще се проведе от 12 до 16 юни в Зала „Люмиер” на Националния дворец на културата с подкрепата на ROCA. Фестивалът се провежда по инициатива на Посолството на Испания и отново разчита на съдействието и участието на посолствата на Аржентина, Куба, Венецуела, Чили, Еквадор и Колумбия, както и на Отдела по образователните въпроси и Институт Сервантес.

За първи път тази година Фестивалът среща подкрепата и на бизнеса, в лицето на Рока България. През последните години името на компанията, световен лидер в дизайна и производството на продукти за банята, често се свързва със значими културни форуми у нас, а изложбената зала на Roca на бул. Мария Луиза в столицата се превърна в едно от предпочитаните алтернативни арт пространства.

Антонио бандерас пристига за Седмицата на Испанското кино

Антонио Бандерас и г-н Хосе Луис Тапиа

За да се отбележи по подобаващ начин двадесетият юбилей на проявата, специално за началото на Седмицата на киното в България пристигна актьорът и кинорежисьор Антонио Бандерас, който заедно с Посланика на Испания в България, г-н Хосе Луис Тапиа, представи фестивалът пред българските медии.

Друга изненада ще бъде посещението на Карлос Саура в София, който в неделя, 16 юни, ще закрие Седмицата на киното с прожекцията на филма „Мама стана на 100”. Ден по-рано – в събота, 15 юни, се предвижда майсторски клас на Карлос Саура и анализ на неговия филм „Кармен” в НАТФИЗ. В програмата на фестивала ще бъдат показани общо 15 ибероамерикански и испански филма.

Пълната програма на XX Седмица на испанското и ибероамериканско кино е публикувана на уеб-страницата на Посолството на Испания в България

Снимки от събитието: Владислав Пунчев

Вашият коментар