Драматичен дизайн за баня

christmas-decorations-bathroom1
Инж. Иван Иванов: „Защо да има помощи за ток, а да няма за вода?“
09.08.2013
Виж колко вода харчиш
12.09.2013
дизайн на баня

дизайн на баня


Дизайн за баня с овални стени и хромотерапия

Даже и да не търсите драматичен дизайн за  баня със сигурност това е мястото във вашия, в което спокойно можете да добавите по-голяма доза индивидуалност, без това да звучи преднамерено и прекалено.

Ето едно решение на фирма GAD Architecture, Истанбул, което не е никак просто, но пък постига грандиозен емоционален ефект, който доказва, че усилието си заслужава.

дизайн на баня с овални стени


дизайн на баня с хромотерапия

Тази  баня има функцията да обслужва семейната спалня. Тя не е голяма при това е твърде дълга и едната й стена на практика е  отнета от наклона на скосения таван.

дзиайн на баня с хромотерапия


Дизайн на баня с хромотерапия

Дефектът в случая се превръща в ефект.

Стената със скосеният таван се „огъва“ с гипскартон и приема форма на овал. Следват още редица архитектурни и интериорни решения, които подчертават облата линия в дизайна на  банята – заоблени портали, меки линии на мебелите, обли форми на санитарния фаянс.

Специфична мекота на банята придава нежната мозаечна облицовка в бяло с ефект на напръскано със сиво. Подчертаният светъл фон обаче е в състояние драматично да се промени при включване на хроматичното осветление, което провокативно обагря обстановката в червено, жълто и зелено.

Обстановката наистина е сякаш космическа, нали?

.

Вашият коментар