До 26 януари 2015 се приемат проекти в конкурса на Ideal Standard

7
Проектът „Младежка среща на Сините патрули“ със сертификат за качество
17.12.2014
Фото конкурс „Чешмите на България“
19.01.2015
IS15







До 26 януари 2015 се приемат проекти в

11-то издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2014

Новото 11-то издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2014 ще премине под мотото „Вдъхваме живот на всяка баня”. Проекти се приемат до 26 януари 2015 г. на сайта: http://www.banianagodinata.com/

Нови четири категории предизвикват участниците в конкурса Баня на годината:

  • „Идеалната баня на моя дом”;
  • „Идеалната училищна тоалетна”,
  • „Идеалната хотелска баня” и
  • „Идеалното място за освежаване в любимото ми място за забавление”.

В конкурса се приемат за участие 3D визуализации на бани, създадени с продуктите на Ideal Standard. Проектите трябва да са авторски.

Проектите ще бъдат оценявани от журито по няколко критерия: уникален и стилен дизайн; мисъл за водната и енергийна ефективност; функционалност, съобразена с уникалните нужди на потребителите от четирите категории и реализация на проекта.

Председател на журито е Лазар Лазаров, Търговски директор клъстър България, Идеал Стандарт – Видима АД. В състава на журито са известни имена като: Красимир Капитанов, Светослав Тодоров, Fimera Design Studio – Мая Костова, Валери Маринов, Иван Гроздев; Димитър Петков,  арх. Албена Владимирова, арх. Борислав Игнатов, Величко Великов, Гена Събева, Генчо Гоев, Кирил Станев, доц. Борис Сергинов, Теменужка Захариева, арх. Николай Давидков, арх.Орлин Давчев, Ванча Байлова, Koh Design Studio.

По време на официалната церемония по награждаването ще станат ясни победителите от конкурса Ideal Standard Баня на годината 2014 в четирите категории: „Идеалната баня на моя дом”, „Идеалната училищна тоалетна”, „Идеалната хотелска баня” и „Идеалното място за освежаване в любимото ми място за забавление”. Гласуването ще протече от 27 януари до 17 февруари 2015 г. Победителите ще получат приза „Ideal Standard Баня на годината 2014” и ще бъдат наградени с пътуване до Лондон, посещение на „The Bathroom” и творческа среща с един от водещите дизайнери на Ideal Standard и предметна награда от Ideal Standard.

Ще спазим традицията и своята баня-фаворит ще могат да изберат и интернет потребителите. Те ще могат да дадат своя глас в официалния сайт на конкурса http://www.banianagodinata.com/ от 27 януари до 17 февруари 2015 г. Избраниците на публиката в четирите конкурсни категории ще получат приза „Ideal Standard Баня на публиката 2014” и ще бъдат наградени с пропуск за събитията от международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK 2015 и предметна награда от Ideal Standard.

Сред участвалите в онлайн гласуването на случаен принцип ще бъдат изтеглени 20 участника, които ще получат предметни награди.

Партньори на конкурса тази година са професионалните общности DIBLA и Асоциацията на интериорните дизайнери в България. Медийни партньори са момента са: Градът Медия Груп, сп. Идеален дом, сп. BravaCasa, сп. Наш дом,  kafene.bg, Още за къщата, b2b медия.

В рамките на конкурса проведохме: Ателие «Оптимизация на банята» със студенти от УАСГ; посещение на студенти в «Идеал Стандарт – Видима» АД – «Един ден в света на Идеал Стандарт» и стартира менторството за подалите своите проекти до 3 декември.

Цялата информация за Ideal Standard Баня на годината 2014 е публикувана на официалния уебсайт на конкурса – www.banianagodinata.com.


Вашият коментар